αθλητικά
Το Grand Prix ιστορικών της Βάρκιζας

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022   Μεσογιανες.γρ Mesogianews.gr

Την Κυριακή διοργανώθηκε το εντυπωσιακό “ΣΙΣΑ Grand Prix” στην Βάρκιζα, που δεν είναι µία κλασσική εκδήλωση Regularity, αλλά το ετήσιο ραντεβού των «ιστορικών» petrolheads που συμμετέχουν σε µία γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Μάλιστα, αγωνίστηκαν ο Δήμαρχος των 3Β, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος και ο τοπικός σύμβουλος Βάρης Παναγιώτης Παππάς, οι οποίοι κέρδισαν την τρίτη θέση.

Τα ξημερώματα της Κυριακής διαμορφώθηκε μέσα σε 2 ώρες ο δημοτικός χώρος στάθμευσης στην ανατολική παραλία της Βάρκιζας σε µία υπερειδική διαδρομή μήκους 1000 μέτρων. Τα 110 πληρώματα έσπασαν κάθε ρεκόρ συμμετοχών και συγκεντρώθηκαν το ηλιόλουστο πρωινό της Κυριακής για να εκτελέσουν τρία χρονομετρημένα περάσματα, στην υπερειδική και να δείξουν τις ικανότητες και την δεξιοτεχνία τους.

Οι αγωνιζόμενοι ήταν χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες, στην «κλασσική» Regularity µε χαμηλότερη αλλά πάντα σβέλτη ταχύτητα και στη «γρήγορη» Super Sport που κινήθηκε στις επιτρεπόμενες ταχύτητες µε υψηλά μέτρα ασφαλείας.

Στις 09:00 ξεκίνησαν οι αναγνωρίσεις της πίστας και στις 09:30 ξεκίνησε ο αγώνας. Τα τρία σκέλη εκτελέσθηκαν χωρίς απρόοπτα & καθυστερήσεις και οδηγοί & αυτοκίνητα προσέφεραν πλούσιο θέαμα στους θεατές, που αγκάλιασαν την εκδήλωση µε την μαζική παρουσία τους. Στις 16:30 έγινε η απονομή επάθλων.

Οι νικητές της κατηγορίας Historic Regularity ήταν Χ. Χατζηκωνσταντίνου/Μ. Δημακαρέας µε Ford Fiesta XR2 , δεύτεροι οι Γ. Βαξεβανίδης/Ηλ. Βαξεβανίδης µε Lancia Delta και τρίτοι οι Π.Παππάς/Γ.Κωνσταντέλλος µε BMW 318i. Αξίζει να αναφερθεί ότι της επιδόσεις των νικητών χώριζαν μόλις λίγα δέκατα του δευτερολέπτου.

Οι νικητές της κατηγορίας Youngtimer Regularity ήταν Θ. Λαλούσης/Φ. Μαλάμου µε Subaru Impreza GT. Στην κατηγορία Historic Super Sport µετα από αξιοσημείωτο ανταγωνισμό νικητές ήταν οι Α. Καραθανάσης/Π. Ρέκκας µε Opel Astra, δεύτερος ο ∆. Πλουµιστός µε ΒΜW E30 και τρίτος ο Γ. Σκαράκης µε το πολύ όμορφο Ford Escort Mexico.

Τέλος στην κατηγορία Youngtimer Super Sport νικητής ήταν ο Γ. Γονάκης µε Peugeot 106 Rallye, δεύτεροι οι Ν.Καραθανάσης/Δ. Καπράλος µε Οpel Astra και τρίτος ένας ακόμα Καραθανάσης, ο Κ. Καραθανάσης µε συνοδηγό τον Ηλ. Τσουρούκη και Οpel Astra.


Όνομα:
Σχόλιο:
 
 
Created by | INCOM CMS